Wegenwerken in Heidebloemstraat : vanaf 4 april gaan de nutsmaatschappijen gedurende een maand werken in de Heidebloemstraat. Tijdens deze periode zal er verkeershinder zijn, maar de doorgang blijft wel verzekerd. De werken zijn een voorbereiding voor de vernieuwing van de Heidebloemstraat. De straat krijgt een gescheiden rioleringsstelsel, een nieuwe wegbedekking en een parkeerstrook . Er worden zitbanken, fietsbeugels, vuilbakken en afbakeningspaaltjes geplaatst. De straatverlichting wordt voorzien van ledlampen.

Het gedeelte van de straat tussen Rozendaal en Fabriekstraat zal tweerichtingsverkeer worden, het gedeelte tussen Stationsstraat en Rozendaal blijft eenrichtingsverkeer. In de hele straat is de aanleg van een parkeerstrook en een voetpad gepland.

Sluitingsdagen lokaal bestuur
Op 21 maart, met Palmenmarkt, en 28 maart, paasmaandag, zijn de stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het zwembad is op 21 maart open met de gewone openingsuren, op 28 maart met de openingsuren van zondag.

Kempen koestert kunstenaars
Op zaterdag 26 maart vindt in cultuurcentrum de Werft een netwerkmoment voor kunstenaars plaats. Jonge kunstenaars uit alle disciplines, studenten en docenten maken er kennis met elkaar, maar ook met diverse organisaties die met en voor kunstenaars werken.
Sociaal voelende kunstenaars komen in contact met sociaal-artistieke projecten en organisaties uit de regio. Er wordt gesproken en nagedacht over 'kunstenaars en samenleving', over 'individueel werken of in een klein collectief', over 'participatieve kunstpraktijken' en over 'projecten en subsidiekanalen'.

Experts geven de nodige opstapjes. Yellow Art, Welzijnszorg Kempen, Thomas More Sociaal Werk, cc de Werft en 't Pact zijn mede-initiatiefnemers. De Vlaamse Gemeenschap ondersteunt het project. De ontmoeting begint op 26 maart om 9u en eindigt om 12.30u. Deelname is gratis, inschrijven kan via info.dewerft@geel.be.

Opening drinkfontein op marktplein
Naar aanleiding van Wereldwaterdag opent het lokaal bestuur in samenwerking met de Derdewereldraad op 26 maart de nieuwe drinkfontein op de Markt. Je kan van 11.30u tot 13u komen genieten van een water-blindproefstand, een tentoonstelling van de Vlaamse Overheid en een wistjedatjes-presentatie over water.

Wereldwaterdag staat symbool voor de oproep aan alle mensen om duurzaam om te gaan met de onbetaalbare schat die water is. De Noord-Zuiddienst van Geel werkt dit jaar voor al haar projecten rond water. Zo krijgen basisscholen een financiële ondersteuning voor educatieve activiteiten. In het najaar vindt de succesformule 'NGO in de kijker' weer plaats en zal je kunnen genieten van een Zuidergekke Week, allemaal in het kader van water.